Klassiek Homeopaat Peter Guinée

HOMEOPATHIE

Homeopathie is een geneeswijze die het eigen vermogen om te genezen stimuleert. Zij onderdrukt geen symptomen, maar kijkt nauwkeurig naar alle klachten van de persoon om daaruit de best passende homeopathische middelen te kiezen.

Resultaat is daardoor werkelijke genezing i.p.v. onderdrukking van klachten op korte termijn en meer problemen op lange termijn.

Homeopathie werkt uitstekend bij chronische ziektes, maar kan ook heel snel bij ernstige acute ziektes resultaat geven.

HET VERSCHIL

 

Homeopathie verschilt wezenlijk van de gangbare geneeskunde, ook wel allopathie genoemd. Een klacht, symptoom, of probleem wordt nooit geïsoleerd bekeken maar in samenhang met andere klachten, met de hele persoon. Daarbij wordt ook de leefstijl betrokken.

Homeopathie is niet alleen voor simpele klachten maar ook voor ernstige ziektes, zelfs ernstige acute ziektes. Jammer genoeg is dit minder bekend.

Veel mensen hebben tegenwoordig last van chronische ziektes zoals artrose, reuma, hart en vaatziektes, astma, kanker, depressies, en de lijst is eindeloos. Alleen maar onderdrukken van de symptomen leidt niet tot gezondheid op lange termijn.

Daarom is vooral de klassieke Homeopathie hierbij effectief, ze richt zich op genezing, niet op symptoom onderdrukking.

De gangbare geneeskunde lijdt aan een chronisch tijdgebrek voor de patiënt waardoor de basis oorzaken van ziektes niet herkend worden en daardoor een patroon van jarenlange onderdrukking van klachten overblijft.

WETENSCHAP

Een hardnekkig misverstand is dat de werkzaamheid van homeopathie niet zou zijn bewezen met onderzoek. Er is echter een overvloed aan onderzoek in de homeopathie beschikbaar die nog groeit met de dag.

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland houdt zich onder andere bezig met het verzamelen en laten vertalen van wetenschappelijke onderzoeken naar homeopathie. https://www.vereniginghomeopathie.nl/wetenschap

PETER GUINÉE

Praktijk Klassieke Homeopathie

Peter Guinée is klassiek homeopaat te Maastricht. Hij heeft tientallen jaren ervaring in homeopathisch behandelen. Hij heeft een boek geschreven over zelf helpen met homeopathie.

Beroepsorganisatie NVKH  nr. 07-0111
Koepel RBCZ licentie nr. 170149R
AGB code 90022224
AGB code praktijk 90001014
KvK: 55373100
Bank:  NL87INGB0002089774

Contact 

Alexander Battalaan 61,
6221 CC  Maastricht

Email: p.guinee@planet.nl
Tel: 06 – 40 31 60 24