Klassiek Homeopaat Peter Guinée

Behandelingen

Na een uitgebreid gesprek over de klachten en over de algehele gezondheid, medicijn gebruik, historie van de gezondheid, leefstijl, familiaire belasting e.d., zoek ik de passende homeopathische middelen, eventueel aangevuld met tincturen van planten en voedingssupplementen en leefstijl adviezen zoals over voeding en beweging.

Duur van de behandeling

Die is sterk afhankelijk van uw persoonlijke gezondheid, soort aandoening, vitaliteit, leefstijl, medicijn gebruik en sociale situatie.

Het kan met 2 consulten gedaan zijn, maar bij ernstige problemen met veel medicijn gebruik b.v. 2 jaar duren.

Consulten vinden meestal om de 5-6 weken plaats.

Voor veel mensen ben ik ook het eerste aanspreekpunt als er gezondheidsproblemen zijn, ze melden zich op dat moment.

Voorbeelden behandelde klachten

Het heeft niet veel zin een lange lijst met klachten en kwalen te vermelden waarvoor homeopathie gebruikt zou kunnen worden. Niet alles is te genezen maar op zijn minst is verbetering te bereiken, en vergeet vooral ook niet de psychische en emotionele problemen, ook hierbij kan homeopathie helpen.

Toch geef ik hier een beperkte opsomming om een indruk te geven:

· hoofdpijn, slaapproblemen, overgangsklachten

· baby’s en kinderen met eczeem

· spijsverteringklachten, astma,

· autistisch spectrum stoornissen, ADD, ADHD,

· hart- en vaatziektes, hoge bloeddruk,

· chronische vermoeidheid, Burn-out, ziekte van Lyme,

· schildklierstoornissen,

· reuma, artrose, epilepsie,

· depressies en angsten.

In de praktijk

Ik zie vooral veel kinderen in mijn praktijk, dankbaar werk, ze reageren snel op de behandeling. Problemen en voorlichting over vaccinaties behoort tot mijn specialiteit. Ik ben ook gediplomeerd CEASE therapeut, een meer specifieke behandeling voor problemen in het autistisch spectrum, vaak mede een gevolg van bijwerkingen van vaccins. Zie ook mijn pagina over kinderziekten en vaccinatie.

Maar ook bij lichte verwondingen, blessures en acute ziekten is homeopathie nuttig. En zelf toe te passen met de middelen uit de homeopathische huisapotheek en met behulp van het boekje ‘Zelf Helpen met Homeopathie’ van mijn hand. 

Zwangerschap en bevalling

Omdat de homeopathie in principe veilig is toe te passen in deze periodes, is het vaak een goed alternatief voor de steeds verdere medicalisering van zwangerschap en bevalling. Heel vaak wordt de bevalling in het ziekenhuis ingeleid met de chemische vorm van het natuurlijke hormoon Oxytocine. Daardoor melden steeds meer net bevallen vrouwen zich met gevoelens van vervreemding van hun baby en partner. Kennelijk blokkeert de chemische vorm de natuurlijke Oxytocine, dat juist wel het knuffel hormoon wordt genoemd. Dan kan ik de negatieve werking van de chemische vorm ontstoren waardoor er weer een warme band met de geliefden ontstaat. Een collega beschrijft het uitgebreid: https://www.arjenpasma.nl/oxytocine-schade.html

Tropenreizen

Ik geef adviezen over hoe je gezond kunt blijven in de tropen. Het is niet perse noodzakelijk alleen af te gaan op de adviezen over tropenvaccinaties van de tegenwoordig allemaal commerciële tropenvaccinatie bedrijven.

 

Tarieven & vergoedingen

 

TARIEVEN

 

1e consult: € 110,-
1e consult voor Kinderen: € 80,-
Vervolg consult*:
meestal 1x in 5-6 weken 
€ 70,-
Telefonische consulten:
afhankelijk van de duur
 € 30,- / € 50,-

 

*bij een kort vervolg consult, max. 30 minuten: €  50,-

 

VERGOEDINGEN

Ik voldoe aan alle eisen die de Ziektekosten verzekeraars stellen voor gedeeltelijke vergoeding van mijn consulten zoals lidmaatschap van mijn beroepsorganisatie NVKH.

Mijn consulten worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering en kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

In het vergoedingenoverzicht 2023 worden de aanvullende zorgverzekeringen vermeld en daarbij de dekking die deze geven specifiek voor consulten van klassiek homeopaten die aangesloten zijn bij de NVKH. 

Over het algemeen gelden de maximale vergoedingen voor alle alternatieve behandelingen samen. Bij twijfel voor de behandeling eerst contact op te nemen met uw verzekeraar over de hoogte van de vergoedingen.

Het eigen risico van uw zorgverzekering heeft alleen betrekking op de Basis-verzekering en gaat dus niet ten koste van uw vergoeding voor homeopathie.

PETER GUINÉE

Praktijk Klassieke Homeopathie

Peter Guinée is klassiek homeopaat te Maastricht. Hij heeft tientallen jaren ervaring in homeopathisch behandelen. Hij heeft een boek geschreven over zelf helpen met homeopathie.

Beroepsorganisatie NVKH  nr. 07-0111
Koepel RBCZ licentie nr. 170149R
AGB code 90022224
AGB code praktijk 90001014
KvK: 55373100
Bank:  NL87INGB0002089774

Contact 

Alexander Battalaan 61,
6221 CC  Maastricht

Email: p.guinee@planet.nl
Tel: 06 – 40 31 60 24